תשובת ביופסיה מלעורית של השד בהנחיית ממוגרפיה

דיון מתוך פורום  בריאות השד

16/07/2012 | 00:32 | מאת: מלי

בוצעה ביופסיה בהכוונת אולטרהסאונד ע"י מחט עבה:לגוש שעה 6 מימין.התקבלו ששה גלילי רקמה בפתלוגיה נגע פפילרי, מרקם רקמת השד פיברוגלנדולרי בחלקו ובחלקו שומניבחלק תחתוןמרכזי גוש בעל גבול סדיר בקוטר 2.7 ס"מ.אולטרסאונד תואם לממודרפיה גוש בחלקו ציסטי ובחלקו סולידי בבממדים 1.1*2.9 ס"מ, בוצע טרוקט מהמרכיב הסולידי.בית שחי תקין. 4B BIRAD. תאור מקרוסקופי: RIGHT BREAST FRAGMENTS OF PAPILLARY LESION. SOME OF THE STRUCTURES ARE DEVOID OF SURROUNDING STROMA. EXCISIONAL BIOPSY IS RECOMMENDED. ברצוני לדעת מה צריך לעשות עם תשובה כזאת ואם צריך לנתח? האם זה ממאיר? תודה על תשובותיך מלי

מלי שלום אני חושבת שתשובה רפואית נכונה לא יכולה להנתן דרך האתר ואינה מחליפה פגישה עם הכירורג/ית המטפלים בך. יש חשיבות לראות את צילומי הממוגרפיה והUS לבדוק אותך ואז להחליט יחד איתך על הצעדים הנחוצים. בתרגום לעברית פשוטה התשובה הפתולוגית אומרת שיש נגע שאינו סרטן. המלצת הפתולוג אשר כתב התשובה, לנתח לצורך הסרת הנגע בשד . בברכה ד"ר תמי קרני ד"ר

מנהלי פורום בריאות השד