בדיקות אחרי גיל 40

דיון מתוך פורום  בריאות השד

09/07/2012 | 21:31 | מאת: טלי

שלום רב. בת 40, עד עכשיו מבצע בדיקות שיגרה ידנית 2 בשנה אצל כירורג שד. שאלתי אותו האם כשיתצאלו לי 40 אצתרך לבצע ממוגרפיה, אז הוא ענה לי שכרגע לא מבצעים ממוגרפיה אחרי גיל 40 בתור שיגרה ועלי להמשיך להתבדק ידני אצלו כרגיל. אך רופא נשים טוען שצריך לבצא או מומוגרפיה או US אחרי גיל 40. עבשיו אני מבובלת ולא יודעת מה לעשות? יש לציין כי אין לי סיפור משפחתי של מחלות שד. תודה רבה הראש.

טלי שלום אם אין לך גורמי סיכון לסרטן שד אזי בגי 40 מקובל בדיקה כירורגית פעם בשנה ממוגרפיה לפי הנחיות משרד הבריאות בישראל פעם בשנתיים החל מגיל 50 אם בבדיקה הכירורגית יש בעיה או הבדיקה בעייתית אז מוסיפים בדיקה המתאימה לברר הבעיה כמו ממוגרפיה או אולטרה סאונד בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד