גוש בשד

דיון מתוך פורום  בריאות השד

24/06/2012 | 13:48 | מאת: הילה

שלום רב, אני בת 26. לפני כשנתיים נפטרה דודתי מצד אמי מסרטן שד. בעקבות כך, קיבלתי המלצה להיבדק אצל כירורג שד אחת לחצי שנה. בבדיקה האחרונה שנערכה לפני כחודש, נמצא גוש קטן (7 מ"מ) בשד שמאל. נשלחתי לבדיקת אולטראסאונד, תוצאה: BIRADS 4A. לאחר מספר ימים נשלחתי לביופסיית TRU CUT, תוצאה fibrocystic changes. יש לי תחושה שהביופסיה לא נלקחה מהמקום הנכון. מה ניתן לעשות בנידון? מעבר לכך, האם מומלץ להוציא את הגוש בכל מקרה? תודה רבה.

30/06/2012 | 05:26 | מאת: גלי

אם יש גוש קודם כל וראשונה חובה להוציא אותו גם אם הוא ממאיר. שנית לגילוי גידול סרטני ממולץ לעבור בדיקת MRI.

הילה שלום התוצאה הפתולוגית תקינה. אם עולה בך חשש ודאגה שהביופסיה לא נלקחה מהמקום המתאים אני מציעה שתגשי לכירורג/ית תביאי איתך לפגישה את צילומי האולטרהסאונד מהבדיקה. אפשר לראות ולהראות לך איפה היתה מחט הביופסיה כאשר נלקחה ולבדוק יחד איתך האם חששך נכון או מוטעה ובהתאם לקבל החלטות בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד