מודאגת מאוד.

דיון מתוך פורום  בריאות השד

19/06/2012 | 01:10 | מאת: אני

שלום רב. לפני כחצי שנה פרצה לי דלקת חזקה מאוד בשד שמאל עקב כך שהפיטמה שלי ממש שקעה בפנים. אני בת 39 ולפני כארבע שנים היתה לי דלקת באותו השד שטופלה באנטיביוטיקה ועברה לחלוטין. אך הפעם היא טופלה בשלושה סוגי אנטיביוטיקה ולמרות זאת לא עברה לחלוטין. עשיתי ממוגרפיה ואולטרסאונד , ובאולטרסאונד נראתה "קולקציה נוזלית". עברתי ביופסיה ושאיבה והביופסיה יצאה תקינה.מאז הדלקת מסרבת להיעלם והיא מתגברת ויורדת שוב לסירוגין. אני מיואשת וכבר לא יודעת מה לעשות. האם כדאי לעבור MRI או לעשות איזשהו ניתוח כירורגי להוצאת הדלקת והפיטמה.אודה מאוד לתשובתך

למודאגת מאד בוקר טוב דלקות בשד הן מצב מאד לא נעים. MRI לא יוסיף מידע ובוודאי לא יטפל בדלקת הדרך הטובה ביותר היא למצוא בתרבית מי החיידק המזהם ולאיזו אנטיביוטיקה הוא רגיש. לפעמים בחוסר ברירה מנקזים בניתוח את האבסס אך פעולה ניתוחית זאת לא מבטיחה שהזיהום לא יחזור בברכה ד"ר תמי קרני

19/06/2012 | 13:11 | מאת: בגניה (ג'ני)

דחוף !!!!! לפנות לאונקולוג !!!!!

מנהלי פורום בריאות השד