אמינות בדיקת ממוגרפיה לאחר ניתוח הקטנת שדיים

דיון מתוך פורום  בריאות השד

18/06/2012 | 18:32 | מאת: דבורה

שלום רב, אני בת 50, ועברתי ניתוח אסתטי להקטנת שדיים לפני 15 שנים ונשארה לי צלקת. מצבי הבריאותי תקין. בשלוש שנים האחרונות אני חשה לפרקים סוג של 'מטרד' בשד השמאלי. (לא מדובר בכאב). זה קורה בתדירות של אחת לכמה חודשים לפרקי זמן של חודש - חודשיים ולכן אני רוצה לעבור בדיקה אשמח אם אוכל לקבל מענה לשאלות הבאות: 1. האם רמת אמינות בדיקת ממוגרפיה אצל מי שעברה ניתוח אסתטי להקטנת שדיים ונשארה צלקת - זהה למי שלא עברה ניתוח? 2.כנ"ל לגבי אמינות בדיקה ידנית. 3.במידה והבדיקה לא אמינה, האם יש אחרת במקומה? 4. כידוע לי ממליצים היום לעשות ממגוגרפיה וגם בדיקה ידנית כי אני מבינה שהן בדיקות משלימות. ובמקרים מסוימים, בדיקה ידנית יכולה לגלות מימצא שלא מתגלה בממוגרפיה וכן ההיפך. אשמח אם אוכל לקבל הסבר מקצועי והמשגה רפואית באיזה מימצא מדובר. תודה מראש, דבורה ש

דבורה שלום בדיקת ממוגרפיה אמינה גם לאחר ניתוח הקטנת שד בדיקה ידנית של כירורג בד"כ קלה יותר כאשר השד קטן מכפי שהיה לפיכך המלצתי לעשות את שתי הבדיקות כאשר יהיו התוצאות אם יחשבו הבודקים שיש צורך להוסיף עליהם בדיקה נוספת יוסיפו בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד