גוש רגיש בשד ימין

דיון מתוך פורום  בריאות השד

13/06/2012 | 18:14 | מאת: מיכל

שלום רב, אני בת 30, מנסה להרות ללא טיפולי פוריות. מחזור אחרון לפני 22 יום ועדיין מוקדם לבדוק הריון. אתמול, ביום ה-21 למחזור הרגשתי גוש כואב וקשיח בשד ימין. בבדיקת כירורג שד שנערכה היום נמצא גוש בגודל 1.5 ס"מ בשעה 4, רגיש מאוד, אך ללא אודם או הגדלה של בלוטות לימפה. הרופא אמר שלא ניתן לדעת אם זה ממצא שפיר או ממאיר, אך הוסיף שעקב כך שזה התחיל בפתאומיות ועקב כך שנראה שיש לגוש גבולות ברורים, הוא אופטימי. יחד עם זאת נשלחתי לבדיקת אולטראסאונד שדיים ובתי שחי, אך התור נקבע רק לעוד שבועיים. לכן רציתי לשאול האם עליי לדאוג או האם יכול להיות שמדובר בשינוי שדיים שניתן לייחס לתחילת הריון? תודה

מיכל בוקר טוב נראה שהרוא אשר בדק אותך נתן לך את כל המידע אשר ניתן לספק בשלב זה. התור לבדיקת האולטרה סאונד מוקדם מאד וסביר. אני מבינה שאת מוטרדת ואחזור על דיברי מי שבדק אותך "שעקב כך שזה התחיל בפתאומיות ועקב כך שנראה שיש לגוש גבולות ברורים, הוא אופטימי." לבריאות ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד