מודאגת

דיון מתוך פורום  בריאות השד

05/06/2012 | 10:34 | מאת: אני

שלום. אני בת 40. בתקופה האחרונה חשתי כאבים בתקופה שלפני המחזור וכן נמצא גוש בשד ימין. לאחר הווסת הגוש נעלם והכאב גם כן. אך בפני שהדבר חדש לי ניגשתי לרופאת נשים. היא הפנתה לאולטראסאונד ואמרה לגשת עם התוצאות לכירורג שד. כך עשיתי , באולטראסאונד הכל היה תקין אבל בבדיקה הידנית של הרופא הורגש גוש, וכן מאוד כאב לי- מפני שהייתי לפני ווסת. הרופא הפנה לממוגרפיה... עד שהגיע התור לממוגרפיה הכאב חלף והגוש נעלם מפני שהייתי כבר לאחר המחזור. כשבוע לאחר הממוגרפיה התקשרו בבקשה שאבוא לבצע אולטראסאונד נוסף.בתוצאות הממוגרפיה היה כתוב כך: ריקמה פיברוגלנדולארית , אסימטריה שפירה, חיצוני עליון. רושם: אופי שפיר. מומלץ אולטראסאונד שדיים ובית שחי. סיכום: אופי שפיר. עדיין לא קיבלתי את תוצאות לאולטראסאונד אך בתום הבדיקה הטכנאית אמרה שנראה תקין. מה שרציתי לשאול זה: אני יודעת ששפיר זה טוב, אך האזור של האסימטריה בצילום די גדול ומאוד הלחיץ אותי. האם בעקבות דבר כזה אצטרך להיות במעקב לכל החיים מפני שמצבים כאלה עלולים להפוך לממאירים? האם בכלל ישנה סיבה לדאגה? מה בדיוק אומרת התוצאה? מדוע נוצרת אסימטריה? אשמח לכל תשובה ותבהיר לי את המצב. אני נטולת מצברוח ונטולת תאבון... אולי במצב רגיל לא הייתי כה מודאגת... אבל לפני חודש איבדתי חברה בת גילי שנפטרה מסרטן השד... אודה על כל אינפורמציה שתתאפשר . תודה ויום טוב.

שלום לך אסימטריה היא העובדה שפלג הגוף הימני שלנו אינו זהה לפלג הגוף השמאלי. מכאן באופן טיבעי ברור ששד ימין שונה משד שמאל. אם השונות ידועה או מוכרת לבודק שנים רבות זה אומר שזה תקין. אם חל שינוי אנחנו בודקים מדוע. התאור שלך שהממצא חולף ובא לפי הזמן במחזור יכול לרמז שהשדיים בריאים ומגיבים כפי הצפוי מהם לשיניים הטיבעיים הקורים כל ודש בגוף האשה. אני ממליצה שתשוחחי על דאגותיך יחד עם הכירורג שלך לאחר שיראה את צילומי הממוגרפיה והאולטרה סאונד והוא יוכל להסביר לך אישית לפי מצבך בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד