צ'יסטה בשד וגלולות

דיון מתוך פורום  בריאות השד

09/05/2012 | 14:14 | מאת: קרן

שלום, אני בת 40, נטלתי גלולות כ 10 שנים (סה"כ כולל הריון ולידה באמצע) ולפני כחודשיים נמצא לי צ'יסטות בשדיים. רופאת נשים אמרה לי כי ייתכן והצ'יסטה נגרמה מלקיחה ממושכת של הגלולות (מסוג הרמונט), לעומת זאת, כירורג שד אמר כי אין לקשור בין השניים וזה אך מבנה השד. שאלתי היא- כרגע יש לי עדיפות ליטול גלולות מאשר לעשות התקן, אני רוצה לשאול האם יש קשר? האם אוכל ליטול גלולות? אני מבולבלת עקב הסתירה בין השניים. תודה מראש.

קרן שלום ציסטות הן "כיסים עם נוזל" בשדיים . זה חלק ממבנה השד התקין. אין קשר בין נטילת גלולות בגיל הפוריות וציסטות בשדיים. בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד