גוש בשד

דיון מתוך פורום  בריאות השד

28/11/2011 | 22:12 | מאת: שירי

שלום! אני בת 28 בהריון 3 חודש 8. הרגשתי במישוש גוש בשד ימין ופניתי לכירורג. הרופא מישש את השד ולא הרגיש דבר- אך שלח אותי בכל זאת לאולטראסאונד שדים. הרופא שעשה את האולטראסאונד מצא 2 גושים בשד ימין וכתב כך- "גוש נימוש בשד ימין בשעה 9. ברביע חיצוני עליון, בשעה 9-10 הודגמו גושים סולידיים בקוטר של 10*7*9 ו 11*9*13 מ"מ. לא נראו קשריות לימפה מוגדלות בבית שחי". כאשר שאלתי אותו האם אני צריכה לדאוג מהעניין- הוא אמר (הרופא שעשה את האולטראסאונד) שזה נראה לו כמו גושים שומניים ויש לחזור על האולטראסאונד בעוד כחצי שנה. נרגעתי... עם התשובה הזאת חזרתי לכירורג אשר מישש עוד פעם את השד ואמר שהוא עדיין לא מרגיש את הגוש, ושהרופא שעשה לי את האולטראסאונד לא ציין האם זהו גוש חשוד או לא ועל כן הוא שולח אותי לביופסיית שד. מעבר לזה הוא לא הסכים לענות על שאלותיי והוציא אותי החוצה מחדרו. משם כבר יצאתי הרבה יותר לחוצה... יצרתי קשר עם הרופא שעשה לי את האולטראסאונד כדי לשאול אותו האם הגוש היה חשוד או לא והוא ציין שהגוש אינו חשוד ולדעתו אינו מצריך ביופסיה ויש לחזור שוב על האולטראסאונד בעוד כמה חודשים. מה אתם ממליצים לעשות מכאן? אני ממש בלחץ מהעניין ומאוד מקווה שהגוש לא יפריע לי בהנקה...

שירי שלום אני ממליצה לגשת לחוו"ד של כירורג/ית המבין בנושא עם צילומי הUS . לפי מראה הגושים באולטרה סאונד אפשר לתת לך הסברים ראויים. בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד