ממוגרפיה

דיון מתוך פורום  בריאות השד

18/02/2009 | 22:52 | מאת: יעל

שלום,עברתי בעבר טיפולי פוריות והרופאה המליצה לי לבצע ממוגרפיה ואולטרסאונד ,אני בת 37 ,אין ממצא כלשהו ואני חשה טוב האם יש צורך בבדיקות אלו? אני מאוד נרתעת מבדיקת הממוגרפיה. האם יש בדיקה אחרת? תודה רבה.

שלום יעל בגיל 37 המעקב השגרתי אחר סרטן שד לא כולל ממוגרפיה. בגיל זה מומלצת בדיקה ידנית ע"י כירורג ורק במידת הצורך אולטרה סאונד. ממוגרפיה בגיל זה אנחנו עושים רק אם יש ממצא חשוד בשד. הייתי מתחילה בבדיקת שד ע"י כירורג בברכה ד"ר תמי קרני כירורגית שד

מנהלי פורום בריאות השד