דחוף- תוצאת ממוגרפיה

דיון מתוך פורום  בריאות השד

14/02/2009 | 17:24 | מאת: רוחמה

שלום רב אני בת 64 בבדיקת ממוגרפיה התקבלו התוצאות הבאות בשד שמאל ברביע העליון חיצוני -UOQ, סמיכות אסימטרית אובלית בקוטר 1.5 סמ, לא תוארב בבדיקה קודמת 3 BIRADS-בדיקה תקינה בכל זאת מומלץ TRUCUT BIOPSY תחת ממוגרפיה לסמיכות בצד שמאל. אני פוחדת מה המשמעות, ומהי בדיקת TRUCUT נןםפדט תחת ממוגרפיה ואיך מבצעים אותה. אנא תשובה דחופה. תודה

רוחמה שלום לעתים קרובות בממוגרפיה מודגמת רקמה סמיכה כאסימטריה של השד ללא כל משמעות נוספת. לאור הפרוש שניתן לממוגרפיה שלך, קרוב לודאי שמדובר אכן בממצא שפיר ללא משמעות נוספת.אך לאור ההמלצה על ביופסיה, אני ממליץ לבצע "ממוגרפיה בהגדלה" של אזור האסמטריה ואולטרסאונד של השד, ולאור תוצאות אלו יש לשקול אם יש מקום לביופסיה . במרבית המקרים, כפי שאת מתארת את התשובה לממוגרפיה שלך, מדובר בממצא שפיר - אבל יש להמשיך בברור כפי שהיצעתי. בברכה דר יצחק פפו

30/07/2009 | 17:21 | מאת: כפייגיס אווה

מבנה פיברוגלנדולארי עם שינויים פיברוציסטיים של רקמת השד UOQ בימין הדגמה של גוש קטן עם הסתידויות ב .בסונוגרפיה, תהליך סולידי 10 מ"מ ללא גבולות חדים בשמאל, הסתידויות בודדות מפוזרות .העור תקין .לביופסיה 5 מתאים BI-RADS סווג על פי

מנהלי פורום בריאות השד