חוששת

דיון מתוך פורום  בריאות השד

24/01/2009 | 18:17 | מאת: סיגל

רציתי לדעת אם יש מקום לחשש מתוצאות בדיקת ממוגרפיה שעברתי? מבנה רקמת השד הוא פברוגלנדולרי בעיקרו. הריקמה הבלוטית סמיכה. שד שמאל וימין BIRADS 1 בדיקה תקינה. במעמד הבדיקה הוכנסתי לאולטרסאונד שבו נצפו: שד שמאל ציסטות בקוטר 0.5-1 ס"מ פזורות בשד. שד ימין ציסטות בקוטר 0.4-1.3 ס"מ פזורות בשד. BIRADS 2 - ממצא שפיר בהשוואה לתוצאה קודמת מלפניי שנתיים שבשמאל בשעה 2 היתה ציסטה בקוטר 0 ובשד ימין שעה 10 ציסטה בקוטר 0.6, שעה 12 0.4. מה המשמעות לכך שהיקף הקוטר עלה? מה ההבדל בין המונח "פזורות בשד" לבין שעה 10,או שעה 12?

סיגל שלום לפי תאור הממוגרפיה שלך תקינה . השעות מתארות את השד כמו שעון באיזה אזורים ראו ציסטות. ציסטה אינה מחלה בשד ולכן אין לך סיבה לדאוג. בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד