שלום רציתי בבבקשה לדעת מדוע זה

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

15/12/2016 | 12:49 | מאת: אביחי

נדמה לי,שזיכרון מוטורי או פרוצידוראלי,כמו נהיגה ,נגינה על כלי וכו, נכנס מהר יותר "למערכת" בזיכרון המוח מאשר זיכרון של עובדות נטו? כלומר-אם אני לומד משהוא ולא חוזר עליו במשך שבוע ימים או שבועיים סביר להניח שאשכח את כולו,אבל אני לומד משהוא מוטורי במשך כמה שעות,אני שם לב שגם אם אינני חוזר עליו במשך שבועיים ,אני זוכר אותו ויכול לבצעו מדוע זה? תודה

שלום זיכרון פרוצדורלי נחשב יצב יותר בהשוואה לזיכרון דקלרטיבי, אך פחות גמיש. בנוסף זיכרון פרוצדורלי כנראה לא נקלט דרך ההיפוקמפוס אלא דרך גרעינים הבסליים ומוחון(צרבלום) בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים