כיב קיבה בהריון - טיפול ????

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

23/11/2013 | 17:47 | מאת: רויטל

היי אני בהריון ראשון שבוע 34+2 סובלת מזה כחודשיים מכאבי תופת ברום הבטן בצד שמאל רופאת המשפחה מעריכה כי מדובר בכיב קיבה אך בשל ההריון לטענתה לא ניתן לבצע בדיקת נשיפה כדי לבדוק האם יש חיידק הליקובקטר פילורי אני מטופלת באומפרדקס 2 כדורים ביום אך זה לא עוזר והכאב רק ממשיך ומכרסם בי ממש כמו בערה מה ניתן לעשות ? הבנתי שגם אחרי לידה לא אוכל לקחת אנטיביוטיקה אם אניק אז מה עושים ?? סובלים את הכאב המכרסם הזה שלא נותן לישון בלילות....??? המצב לא מחמיר אם אני לא מטפלת ? קראתי שיכולות להיווצר דלקות וכו... אשמח לתשובה רצינית תודה רויטל

שלום רויטל ראשית, ניתן לבצע תבחין נשיפה בעת הריון. שנית, ניתן להניק במקביל לנטילת מרבית התרופות האנטיביוטיות. בעת שהמרשם יינתן לך, תוכלי לפנות אל המרפאה ליעוץ תרופתי במרכז לבריאות האשה באיכילוב ולקבל תשובה מתאימה לשאלתך. שיהיה בהצלחה, ובריאות שלמה, ד"ר קליגר חגית

מנהל פורום תרופות בהריון