סרקוואל

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

21/11/2013 | 11:07 | מאת: צבי גולדסון

אשתי בת 32. מטופלת ב 500 מיליגרם של סרקוואל ליום. היא מאוד רוצה להיכנס להריון. האם קיימת סתירה בין סרקוואל להיריון ? האם בעת ההריון היא תהיה חייבת להפסיק את נטילת התרופה ? דבר שהוא לא רצוי והוא מסוכן. אודה מאוד על תשובה מפורטת.

שלום לך, נשים רבות נוטלות סרקוול במהלך ההריון, ועד כה לא התגלה קשר בין נטילת התרופה למומים מולדים. בעת שקיימת אינדיקציה לנטילת התרופה בעת הריון, הצורך הקיים למעשה מצדיק את המשך נטילת התרופה בעת הריון ובמשכב הלידה. אם ברצונכם לקבל מידע מפורט יותר, ניתן לפנות אל המרפאה ליעוץ תרופתי במסגרת המרכז לבריאות האשה בביה"ח איכילוב. בברכה, ד"ר קליגר חגית

מנהל פורום תרופות בהריון