קרם קוסמטי עם ויטמין A

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

08/09/2013 | 23:17 | מאת: נונה 10

שלום, אני בשבוע 21 להריוני והכל נראה תקין. עם זאת, בשליש הראשון השתמשתי בקרם (סרום) לפנים המכיל ויטמין A במשך כחודש. במקביל נטלתי ואני ממשיכה ליטול פרנטל לפי ההנחיות. האם ייתכן שנגרם נזק עקב שימוש בתכשיר עור קוסמטי המכיל ויטמין A ?

זה נכון שקיימת המלצה שלא להשתמש במשחות המכילות רטינול (ניגזרת של ויטמין A) אולם אין הוכחה שטיפול טופיקלי (מקומי) ברטינול הינה בעלת השפעה שלילית על העובר. אין המלצה מיוחדת, אלא בביצוע סקירת מערכות של העובר, כמקובל. בהצלחה, ד"ר קליגר

מנהל פורום תרופות בהריון