שאלה בנושא רטינול

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

01/08/2013 | 08:29 | מאת: לימור

אני בשבוע 10 , היום משום מה החלטתי להסתכל על המרכיבים שיש בקרם לחות שלי, וראיתי שקרם מכיל 2 סוגים של רטינול A בתוכו, קראתי שזה עלול להזיק לעובר, עכשיו אני מודאגת מאוד, מה עושים?

שלום לימור עד כה אין עדות לכך ששימוש חיצוני ברטינול מעלה את הסיכון למומים מולדים, אף כי רצוי שלא להשתמש בו בעת הריון גם כמשחה. הספיגה של הרטינול דרך העור אל מחזור הדם שלך נמוכה. לפיכך, הכמות שתעבור אל העובר, אם בכלל, נמוכה ביותר. חידלי כעת להשתמש בקרם זה עד לאחר הלידה ותקופת ההנקה. אם תתעוררנה שאלות נוספות, תוכלי לפנות אל המרפאה הטרטולוגית בבי"הח איכילוב. בברכה, ד"ר קליגר חגית

מנהל פורום תרופות בהריון