נטילת מינרין בהריון

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

29/03/2013 | 15:49 | מאת: שאלה

שלומות אני סובלת מדאיבטיס אינסיפידוס חלקי ולוקחת מינרין. אנחנו מנסים להכנס להריון - ושאלתי היא האם מינרין בהריון מהווה סיכון לעובר. מאחר שהמחלה שלי חלקית אני שוקלת להמנע מהתרופה בעת ההריון ולהשלים את החוסר במים באופן עצמאי בשל החשש שהתרופה הזאת בעייתית. תודה על ההשקעה וחג שמח.

נטילת מינרין בהריון ,ככל הניראה, איננה מעלה סיכון למומים, אולם המידע מוגבל מבחינת מספר המטופלות שנטלו התרופה במהלך ההריון ככלל, ובמהלך הטרימסטר הראשון בפרט. לאור העובדה שאין עדות לתוספת סיכון, במידה שהטיפול חיוני, מומלץ להמשיך בנטילתו במשך ההריון ( תוך שקילת המתנה עד תום הטרימסטר הראשון וחידוש הטיפול החל משבוע 12 ). חג שמח ד"ר קליגר חגית

מנהל פורום תרופות בהריון