דוקסילמין נגד בחילות בהריון

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

16/01/2013 | 18:21 | מאת: פז

שלום, אני בהריון שבוע 17 ומזה ובעשרת השבועות האחרונים נוטלת מדי יום 2 כדורי דוקסילמין ופירודוקסין אחד בבוקר והשני לפני השינה. נסיונות להיפרד מהתרופה מחזירים אותי לבחילות בצרוף הקאות (לא יותר מפעם פעמיים ביום אבל בעיקר הבחילות הן שקשות לי). אני מוטרדת מאוד מהעובדה שאני עדין נוטלת את התרופה ככ הרבה שבועות ברציפות. אמנם הבנתי מהרופא בחדר המיון שאין בעיה לקחת את התרופה לאורך כל ההריון ובכז קראתי שקנדה היא המדינה היחידה בעולם המאשרת שימוש בתרופה לאורך ההריון וכי ניסויים בבעח שנערכו בתרופה העלו ממצאים לא טובים (בניגוד לניסויים מאוחרים יותר בבני אדם). שאלתי היא לגבי דעתך על שימוש בתרופה, כמו כן שקלתי לנסות ליטול רק  b6 וגינגר ולראות אם חל שיפור, מה דעתך? אני חוששת שוב לא לתפקד כפי שקורה תחת מתקפת בחילות אך כמובן חוששת לבריאות העובר יותר. תודה לך, פז.

שלום פז השימוש בתרופה בקנדה החל לפני שנים רבות ועד היום אין עדות לסיכון לעובר גם אם הכדור נלקח במינון של עד ארבע כדורים ליום משך ההריון כולו. הכדור הינו למעשה שילוב בין שתי תרופות המצויות בשימוש במדינות רבות. הדוקסילאמין הוא אנטיהיסטמין ופירידוקסין הוא ויטמין מקבוצה B. כל אחד מהמרכיבים אינו נחשב לחומר בעל השפעה שלילית על עוברי אדם. בברכה ד"ר קליגר חגית

27/01/2013 | 12:16 | מאת: נילי

שלום רב ברשותי תרופה קנדית בשם DICLECTIN אשר מורכבת משני המרכיבים הנ|ל. היא עומדת להסתיים לי ואני בתחילת הריון והיא מאד עוזרת לי לבחילות. כיצד נקראית התרופה שאת מתארת? ששאלתי את רופאת הנשים היא אמרה שאין אפשרות למצוא אותה בארץ. האם יש לה כאן שם אחר? המון תודה , נילי

מנהל פורום תרופות בהריון