האם יש סכנה בלקיחת זופרן?

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

14/12/2012 | 19:15 | מאת: הגר

הי, מה הם הסכנות לעובר בלקיחת זופרן ? לפי האתר הבא התלוננו על מומים בלב, האם נעשה מחקר בנושא? http://www.ibsgroup.org/forums/topic/92900-zofran-pregnancy/ לפי האתר הזה נראה שיש בעיה עם המינון הגבוהה של התרופה, האם זה קשור איכשהוא ללקיחת התרופה בזמן הריון? http://www.spanglaw.com/dangerous-products-drugs/dangerous-drugs/zofran-lawsuit/zofran-lawsuit-and-recall-timeline תודה, הגר

22/12/2012 | 00:47 | מאת: ד"ר קליגר חגית

שלום הגר, על סמך מחקרים על נטילת זופרן בהריון (מדובר על עשרות מקרים של נטילה במהלך הטרימסטר הראשון) לא נמצאה תוספת סיכון מבחינת מומים מולדים, לרבות מומי לב. ישנה עבודת מחקר אחת בלבד שהדגימה עלייה בסיכון לחיך שסוע אולם יתר המחקרים לא תמכו בממצא זה נכון הדבר שהיקף המחקר הקיים אינו משתווה לזה של תרופות נוגדות בחילה אחרות, כמו פרמין ותרופות אנטיהיסטמיניות ,אולם כשיתר התרופות אינן יעילות והתועלת עולה על הסיכון הפונטיאלי/ תאורטי, מומלץ להשתמש בתרופה זו במהלך הריון בנוגע להפרעות קצב הלב, הנ"ל ניצפו בחולים, בעיקר באילו הנוטלים תרופות נוספות או עם הפרעות ידועות בקצב הלב. בכל מקרה הסיכון באותם חולים להפרעות קצב בעקבות נטילת התרופה- נמוך ביותר, והדבר לא הוכח לגבי עוברים. בהצלחה! ד"ר קליגר חגית

מנהל פורום תרופות בהריון