פלוטין בהריון

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

29/11/2012 | 12:39 | מאת: אפרת

שלום רב. אני בהריון ראשון שבוע 17 בת 36. לוקחת פלוטין 20 מג מזה כשלוש שנים. לפני כניסתי להריון נאמר לי עי הפסיכיאטר שאין בעיה לקחת את התרופה גם בעת הריון. עם זאת שומעת לאחרונה דעות סותרות בנושא מה שגורם לי לחשש רב שמא אני פוגעת בעובר. מה נכון לעשות בשלב זה , האם להמשיך בתרופה, להוריד מינון או להפסיקה לגמרי? בתודה מראש.

22/12/2012 | 00:57 | מאת: ד"ר חגית קליגר

שלום אפרת, קיימת חשיבות להמשך הטיפול התרופתי במהלך ההריון ולאחר הלידה. לא מומלץ לעשות שינוי במינון התרופה (ובודאי לא להפסיק הטיפול) מבלי לקבל המלצה מפורשת מהרופא המטפל. פלוטין נחשבת לתרופה בטוחה יחסית לשימוש בעת הריון יעוץ נוסף תוכלי לקבל במסגרת המרפאה ליעוץ תרופתי בהריון ובעת הנקה במרכז לבריאות האשה בביה"ח איכילוב לזימון תורים- 03-6974000 בברכה ד"ר קליגר חגית

מנהל פורום תרופות בהריון