טיפול שורש(ללא זריקה וללא צילום)בסוף שבוע 4 להריון

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

17/11/2012 | 01:40 | מאת: אני

שלום רב, אני בהריון ממש התחלתי - לקראת סוף השבוע 4 - רק כרגע נודע לי על הריוני כשבמקביל אני בתהליך טיפול שורש שהתחלתי לפני ההיריון - מתוכו טיפול אחד כן עשיתי אתמול (כשאני בהיריון) - ללא זריקת הרדמה כי השורשים כבר מתים וללא צילום כי הוא כבר נעשה בטיפול שלפני כן לבדיקת אורך השורשים אבל כן עם קדיחות - האם יתכן שהטיפול או החומרים שמחדירים לשורש חלילה יגרמו נזק לעובר (שמערכותיו רק נוצרות בשבועות אלו) ?? ברבים מהאתרים כתוב שטיפול שורש במידה וניתן עדיף לדחות לפחות לאחר הטרימסטר הראשון אך לא ידעתי שאני בהריון .... אני מודאגת מאוד ולכן אודה לך מאוד על תשובה מהירה ומפורטת .

שלום, ניתן לבצע טיפולי שיניים, לרבות טיפולי שורש וצילומי שיניים, בכל אחד משלבי ההריון.כדאי ליידע את רופא השיניים על היותך בהריון, במיוחד כשנידרש צילום ו/או שימוש בחומר הרדמה לצורך נקיטת אמצעי הגנה נוספים, כמו כיסוי הבטן ושימוש במינונים מתאימים.

מנהל פורום תרופות בהריון