טיפול אנטיביוטי....האם כדאי?

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

29/10/2012 | 17:37 | מאת: טינה

שלום רב, אני מנסה להיכנס להריון בתקופה האחרונה. לפני שבוע חליתי (חום, כאב גרון,כאב ראש). לקחו לי משטח גרון והתוצאות הראו סטריפטוקוקוס A. לא לקחתי אנטיביוטיקה מהחשש שאולי אני בהריון. עכשיו המחלה כמעט עברה נשאר רק מאט שיעול לח. אותו החיידק היה לי כבר לפני חצי שנה,הבראתי ובמשך חצי שנה הזו היו לי לעיתים כאבי גרון קלים שעברו אחרי יום. יכול להיות שחיידק נשלפני חצי שנה נשאר בגרון והוא מתעורר מדי פעם כיוון שגם אז לא נטלתי אנטיביוטיקה? במידה ולא נכנסתי להריון אולי כאשר אני אקבל מחזור החודש כדאי לקבל טיפול אנטיביוטי כדי לא לחלות בהריון העתידי?

הטיפול בפניצלין כנגד סטרפטוקוק במהלך הריון איננו מהווה סיכון לעובר. אני מציעה לך להתייעץ עם רופא המשפחה על מנת שייקבע הצורך בטיפול כעת.

02/11/2012 | 16:37 | מאת: טינה

הבעיה היא שאני אלרגית לפנצילין ולארטרומיצין. יש עוד אנטיביוטיקה שמותרת בזמן ההריון חוץ מהנ"ל?

כן, ניתן לקבל טיפול אנטיביוטי באזניל בעת הריון במקרה שקיימת אלרגיה לפניצלין

מנהל פורום תרופות בהריון