חוסר בויטמין D

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

12/09/2012 | 14:26 | מאת: דנה

אני בהריון בשבוע 23. לא נחשפת לשמש כלל עקב חוסר פגמנט. אני לוקחת כל יום 400 יחב"ל של ויטמין D3 (דרך פרנטל) תוצאות בדיקת דם Vitamin D 25(OH): ng/ml 22 (שמוגדרת כחסר בבדיקה) במקרה זה, האם עליי לקחת תוספת נוספת של ויטמין D? ואם כן אז כמה? האם החסר עלול לפגוע בעובר? השאלה שלי נובעת מכך שחלק מהרופאים טוענים שכן לקחת תוספת , וחלק שלא – כך שאני מאוד מבולבלת ולא יודעת לא מה לעשות. תודה

ראשית, החסר בויטמין D לא ייפגע בעובר. בנוגע למינון, בהסתמך ברמת הויטמין בדם אצלך, יש צורך ליטול לפחות 1000 יח' ליום. אנא פני לקבלת מרשם מרופא משפחה או רופא נשים מטפל.

מנהל פורום תרופות בהריון