טיפול בנזלת, גרון ושיעול במהלך ההריון.

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

20/01/2010 | 12:53 | מאת: יפית

אני כבר 4 ימים בבית עם נזלת וכאבי גרון שגורמים לי לכאבי ראש מטורפים. הייתי אצל הרופא משפחה ומכיוון שאני בהריון בחודש 8 שבוע 33 הוא לא היה מוכן להסתכן ולתת לי טיפול תרופתי והחזיר אותי הביתה עם אקמול ומי מלח לטפטף באף. 4 ימים עברו והמצב הטיב בקצת בנזלת אך הגרון הורג אותי והשיעול שלא נדבר עליו האם אפשר לקבל טיפול הולם יותר?? הרופא אמר לי שההחלמה תהיה איטית יותר בגלל אי שימוש בתרופות, אך עדיפה. אני כבר מיואשת. כמו כן הרופא המליץ לי לא לעשות בשלב זה חיסון נגד שפעת החזירים - אלא לחכות אחרי הלידה שיהיה יותר אפקטיבי - האם זה נכון??

23/01/2010 | 20:50 | מאת: דר' יובל יפת

מותר לקחת מגוון סוגי אנטיביוטיקה כמו גם תכשירים להקלה על הגודש. איני יכול לפרט ללא בדיקה גופנית. אנא פני לגינקולוג שלך. לגבי שפעת החזירים, כשתבריאי, ממלץ להתחסן. אין המלצה לנשים הרות, לחכות לאחרי הלידה. להיפך, אם תחלי אחרי הלידה טרם החיסון, את מסכנת את הילוד. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב ויעוץ להריונות בסיכון גבוה ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 054-4564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר

מנהל פורום תרופות בהריון