אנטיביוטיקה בהריון

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

13/01/2010 | 07:36 | מאת: גלית

שלום רב, אני בשבוע 12 להריון, חליתי בדלקת חריפה בגרון ורופאת המשפחה נתנה לי אנטיביוטיקה בשם: פן-רפא וי-ק 500 פניצילין. אני צריכה לקחת 2 בבוקר, 2 בערב למשך 10 ימים. אני כבר לוקחת יומיים שלמים ויש הטבה משמעותית. שאלתי היא האם זה מזיק לעובר? האם יש סכנה? ושאלה נוספת, אני עובדת בקופ"ח, האם חשוב שאתחסן כנגד שפעת חזירים? האם החיסון מזיק באיזו שהיא צורה לעובר? אודה על תשובתך המהירה, תודה, גלית

13/01/2010 | 09:22 | מאת: דר' יובל יפת

האנטיביוטיקה שציינת מותרת ובטוחה לשימוש בהריון. לגבי שפעת החזירים, ממלץ להתחסן, המתיני שבוע, לסוף השליש הראשון. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב ויעוץ להריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 054-4564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר

מנהל פורום תרופות בהריון