חיסון נגד שפעת חזירים לנשים בהריון, בטוח?

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

23/12/2009 | 15:09 | מאת: ש.מ

אחרי מקרה המוות מהיום של אישה בחודש השישי להריון, האם בטוח להתחסן כנגד שפעת החזירים בעת ההריון? האם יש השפעה של החיסון על העובר, האם יש סיכון לעובר? תודה

25/12/2009 | 01:25 | מאת: דר' יובל יפת

עד כה, לא נמצאו נשים או עוברים שניזוקו מהחיסון, אבל בהחלט היו מקרים של מחלה קשה בנשים שלא חוסנו. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב ויעוץ להריונות בסיכון גבוה ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 054-4564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר

05/01/2010 | 09:16 | מאת: סיון

אני מניחה שעדיין לא תוארו מקרים של נשים בהריון או עוברים שניזוקו מחיסון לשפעת החזירים, מכיון שהחיסון הוא חדש ואושר רק לאחרונה לנשים בהריון והעוברים/תינוקים- עדיין לא נולדו... לא עבר מספיק פרק זמן כדי להעריך האם נגרם נזק לאם או לתינוק שנולד. האם לא כך??

מנהל פורום תרופות בהריון