חומצה פולית ואומגה 3

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

22/12/2009 | 10:50 | מאת: ענת

שלום רב אני בהריון ראשון שבוע 5 כנראה. לוקחת כבר מלפני ההריון פרנטאל- ויטמינים וחמצה פולית 800 מ"ג. קניתי אומגה 3 מיוחדת להריון (עד היום לקחתי אומגה 3 רגילה) אך ראיתי שיש בתוך זה גם חומצה פולית 400 מ"ג. ואין אומגה 3 מיוחדת להריון בלי החומצה הפולית. שאלתי- האם בנוסף לפראנטל עדיף לי להמשיך לקחת אומגה 3 רגילה, למרות שהמינונים בה שונים מבאומגה להריון, או שעדיף לקחת את האומגה להריון למרות שזה אומר שאני אקח כל יום 1200 מ"ג חומצה פולית?

23/12/2009 | 18:24 | מאת: דר' יובל יפת

אין בעיה עם המינון המוגבר, אם את בריאה באופן כללי. המינון המקובל לאומגה 3 הוא 300 מ"ג ליום. ואם יש משהו מיוחד לנשים הרות, אינני רואה בעיה. שוחחי על כך עם דיאטנית, יתכן והיא תוכל יותר טוב ממני לעשות לך "סדר" בין כל התוספים. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב ויעוץ להריונות בסיכון גבוה ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 054-4564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר

מנהל פורום תרופות בהריון