ויטמינים בהריון

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

28/11/2009 | 23:50 | מאת: טלטול

יום טוב, אני בתחילת ההריון ולא לוקחת ויטמינים. הייתי אצל הגניקולוגית שלי ביום שישי האחרון שראתה שק פצפון של הריון ואמרה לי לחזור רק בעוד 3 שבועות. היא לא המליצה לי ספציפית על חומצה פולית או פרנטל, רק כששאלתי אותה, היא אמרה שאם אני רוצה, אני יכולה לקנות את זה ללא מרשם בבית מרקחת. השאלה שלי היא, מה עושים? עד כמה זה חשוב? ואולי בגלל שהיא ראתה את תוצאות בדיקת הדם שלי אז היא לא המליצה לי לקחת כי לא חסרים לי ויטמינים? האם כדאי להתחיל לקחת חומצה פולית או שלחלופין שווה לי לקנות פרנטל ואם בכלל? אני בערך בשבוע 5 להריון, אולי קצת פחות. כמו כן, במידה ואחליט לקחת חומצה פולית, האם זה כבר לא מאוחר מידי בשלב זה? אשמח לעזרה כי אני ממש מתלבטת מה לקחת, אם בכלל. תודה רבה:-)

30/11/2009 | 00:08 | מאת: א

קיימת המלצה גורפת של משרד הבריאות, לכל הנשים, לקחת חומצה פולית עד סוף שבוע 13. כל תוספת על זה, היא לפי שיקול הרופא המטפל, ואין לי יכולת להביע דיעה בנושא זה בלי להכירך. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב ויעוץ להריונות בסיכון גבוה ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 054-4564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר

מנהל פורום תרופות בהריון