לוסטרל בתחילת היריון

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

26/11/2009 | 04:08 | מאת: שיר

אני נוטלת לוסטרל לטיפול ב- OCD כ-5 חודשים, במינון 150 מ"ג ליום. בבדיקת הריון ביתית גיליתי היום כי אני בהריון (המחזור האחרון התחיל לפני חודש). ברצוני להפסיק לקחת את התרופה, ואני מתארת לי שצריך לעשות זאת בהדרגה. הרופאה שלי תהיה בחופשה בשבוע הקרוב ולכן לא אוכל להתייעץ איתה, אך אני מתכוונת להתחיל לרדת במינון. 1.באיזו צורה נהוג לרדת במינון על מנת להפסיק נטילת התרופה? 2.באיזה שלב של ההריון יכולה להיות השפעה של התרופה על העובר? תודה

28/11/2009 | 07:59 | מאת: y

איני מכיר חוקים סטנדרטיים של ירידה במינון. יש טבליות של 50 מ"ג. נסי להוריד ל 100 במשך שבוע אח"כ ל 50 שבוע נוסף, ואח"כ יום כן יום לא, לשבוע נוסף, ואח"כ פעמיים בשבוע לשבוע נוסף, והפסיקי. בכל מקרה, התיעצי עם רופאך. לגבי ההשפעה על העובר, לא ידועה תבנית השפעה מוגדרת על העובר. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב ויעוץ להריונות בסיכון גבוה ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 054-4564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר

מנהל פורום תרופות בהריון