הפלה מאיימת עד מתי?

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

25/11/2009 | 11:49 | מאת: מיכל

בת 30, בריאה בדר"כ, ללא ילדים. הריון שני כאשר ההריון הראשון הסתיים בהפלה טבעית ללא צורך בגרידה בשבוע 7. כיום אני בשבוע 13+2. מאז שבוע 7 כ-3 אפיזודות של דימומים ווסתיים לסירוגין. כאשר האירוע האחרון של דימום היה לפני 3 שבועות מאז הפרשות חומות לסירוגין. עד כה כל בדיקות האולטרא סאונד שנעשו נמצאו כתקינות עם עובר שמתאים לגיל ההריון. במהלך בדיקת האולטראסאונד נמצאה המטומה רטרוכוריונית 15*27 מ"מ ומאז בבדיקות לא ראו שהיא קטנה. בנוסף, בבדיקת שקיפות עורפית ראו שיליה נמוכה המגיעה עד לצוואר אך לא מכסה. שאלתי היא באיזה שלב ניתן יהיה להוריד איום של הפלה מהריון זה? , האם הפרשות חומות לסירוגין מזה כ3 שבועות עדיין משאירות אותי תחת איום של הפלה? האם מצבי מצדיק המשך מנוחה בבית? (יש לציין שאני עובדת בתור אחות בבי"ח, כאמור עבודה "על הרגליים" ולא משרדית). אשמח לקבל תשובה מפורטת. תודה רבה ויום טוב

26/11/2009 | 09:27 | מאת: לולי

לפי מה שידוע את כן יכולה לבקש שמירה תפני לרופא המטפל שלך תסבירי לו את התמונה הוא כבר ידע לכוון אותך וידריך אותך לגבי השמירה. בהצלחה

26/11/2009 | 09:27 | מאת: לולי

לפי מה שידוע את כן יכולה לבקש שמירה תפני לרופא המטפל שלך תסבירי לו את התמונה הוא כבר ידע לכוון אותך וידריך אותך לגבי השמירה. בהצלחה

26/11/2009 | 23:02 | מאת: דר' יובל יפת

כל עוד יש דימומים, קיים סיכון להריון. לגבי מנוחה, זה שיקול של הרופא שמכיר אותך, איני יכול לפסוק בעיניין. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב ויעוץ להריונות בסיכון גבוה ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 054-4564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר

מנהל פורום תרופות בהריון