שפעת בזמן ההריון

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

20/10/2009 | 02:03 | מאת: בעל מודאג

שלום רב, אישתי בשבוע ה17 וכרגע שנינו נמצאים בקנדה ולדעתנו נדבקנו בסוג של שפעת ושנינו סובלים מאותם תסמינים, שיעול, חום גבוה. במדריך ההריון נאמר שמותר לקחת טיילנול להורדת החום בזמן ההריון, כרגע אישתי לקחת כדור כל 5 שעות בערך בשביל להוריד את החום. רציתי לשאול כיצד המחלה משפיעה על העובר והאם יש סיכון להתפתחות נורמאלית של העובר ואילו בדיקות היא צריכה לעבור בשביל לבדוק את העובר ואם בכלל? בתודה מראש, הבעל המודאג

21/10/2009 | 08:29 | מאת: דר' יובל יפת

שפעת עונתית לא נחשבת כפוגעת בעובר. והטיפול הוא אקמול ומנוחה. יש לוודא עם הרופא המטפל שזו אכן שפעת רגילה ולא וירוס אחר. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, סקירת מערכות העובר, מעקב ויעוץ להריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר

מנהל פורום תרופות בהריון