אומפרדקס בהריון

דיון מתוך פורום  תרופות בהריון

28/09/2008 | 09:07 | מאת: רותי

אני בשבוע 20 להריוני האם יש בעיה לקחת אומפרדקס 20 מ"ג פעם ביום כדי שאוכל להכניס דבר מאכל לפי?

29/09/2008 | 02:21 | מאת: דר' יובל יפת

מותר לקחת אומפרדקס בהריון. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, בצוע סקירת מערכות העובר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר

26/02/2009 | 23:49 | מאת: לונדון

אשתי בהריון והרופא נתן לה אומפרדקס והוא אמר שאין שום בעיה והרופא של אשתי ג"כ אמר שאין בעיה אבל אח"כ ראיתי בכמה אתרים של תרופות שיש בעיה להלן ציטוט: "התרופה אומפרדקס Z שייכת לקטגוריה C, שמשמעה אחד הדברים הבאים: או שתועד נזק שהיא גורמת לעוברי חיות אך אין מחקרים המראים את השפעותיה על נשים בהריון, או שאין מחקרים כלל (לא בנשים ולא בבעלי חיים). יש להשתמש בתרופה בזמן הריון רק אם התועלת מצדיקה את הנזק הפוטנציאלי לעובר. אני לא חושבת שזה תקף במקרה שלך, כלומר, לא הייתי ממליצה לך לקחת את הרופה." ולכן התקשרתי לשאול וכל רופא אמר משהו אחר אחד אמר שזה בעיה אחד אמר שאפילו לפגים נותנים ועוד אחד אמר שאין שום בעיה.

מנהל פורום תרופות בהריון