קרע רצועה בכתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

14/03/2010 | 20:06 | מאת: ליאור ל

שלום רב, אני בן 31 , מתאמן בחדר כושר 3 פעמים בשבוע, מצב בריאות תקין. לפני שבועיים התחילה לכאוב לי הכתף. הכאב התפשט לכל יד שמאל. קבעתי תור לאורטופד. בצילום לא נראה כלום, היה חשש לדלקת. טופלתי באטופן. זה לא עזר והמשיך לכאוב לי. כרגה הופניתי לאולטראסאונד עם חשש לקרע רצועה. רוב היום אני שוכח שהיד שלי חלשה יותר וזה מתחיל להציק אחרי מאמץ. כמובן שאת חדר הכושר הקפאתי. שאלה: במידה וזה קרע? כמה זמן החלמה ייקח (בעיקר מתי אוכל לחזור להתאמן?) איזו פעילות ספורטיבית אני יכול לעשות מבלי לפגוע בעצמי עוד. מודה מראש :)

יש סוגים שונים של קרעים ובגדלים שונים. לכל סוג הטיפול הוא שונה. באופן כללי קרע שלם גדול לא מתאחה מעצמו ודורש טיפול ניתוחי. זמן השקום יכול להמשך כשנה במקרה זה.

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק