קביעת זווית טווח תנועה מקסימאלי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

21/02/2010 | 08:45 | מאת: ערן

וועדות רפואיות בודקות את טווח התנועה של היד הפגועה בבקשה של הנבדק להרמת היד- לצדדים, למעלה, קדימה ואחורה, איך הרופא הבודק יכול לקבוע את זווית טווח התנועה אם היא 45 מעלות או 50 מעלות וכו' ללא שימוש בעזר מכשיר מדידה, כי אם לפי "העין"- האם כך אפשר לקבוע מידה מדוייקת של טווח התנועה

הטעות במדדית טווחי התנועות בבדיקה קלינית היא כ10 מעלות

28/02/2010 | 15:17 | מאת: ערן

לדר' רוזנברג, תודה רבה על המענה שאלתי היא, איך רופא אורטופד בודק את טווח התנועה = על פי זוית הרמת היד המקסמאלית- "לפי העין" או יש דרך לבדוק עם אמצעי עזר למדידת הזווית על מנת שהמדידה תיהיה אובייקטיבית ומדוייקת

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק