נפיחות קלה במרפק + תחושה של משהו מתחת לפני השטח

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

19/02/2010 | 18:03 | מאת: אני

יש לי נפיחות קלה במקפר ימין (אני ימני, עובד מול מחשב הרבה, נשען על המרפק במהלך עבודה), כמו כן אני יכול לזהות כמו גולה קטנה כשאני מכופף את היד והעור מתוח .... אין כאב ממשי.

ממכתבך לא ניתן להבין מהו טיב הנפיחות. המצב השכיח שגורם לנפיחות בחלק אחורי של המרפק הוא בורסיטיס, או דלקת של בורסה, מעל לאולקרנון, אך יכולות להיות סיבות אחרות. לכן לצורך האבחנה אתה חייב לפנות לבדיקת רופא. אם מדובר באולקרנון בורסיטיס אזי צריך לוודא שלא מדובר בזהום משני של הבורסה - במקרה כזה יש צורך בטיפול דחוף. במקרה של בורסיטיס אולקרנון ללא זהום משני ניתן לנסות טיפול ע"י חבישה אלסטית ואם אין הטבה ישקל הטיפול הניתוחי.

21/02/2010 | 07:04 | מאת: אני

הנפיחות ממש קלה, קשה לראות אותה (רק אם אני מצמיד מרפק למרפק אני רואה אותה). אין כאבים, אין גוון עור שונה או משהו בסגנון. הדבר שגרם לי לרצות לבדוק זה תחושה של משהו קשה שנמצא מתחת לעור (אם אני מכופף את המרפק, זה נמצא קצת מעל הקצה)

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק