קרע בגיד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

01/09/2008 | 16:54 | מאת: אפרת

ד"ר רוזנברג שלום רב, אימי ערכה לפני מספר ימים אולטראסאונד כתף משום שהיא חשה בכאבים חזקים מאוד מזה מספר חודשים. כמו כן יש לה רגישות חזקה לקור. בתוצאות האולטראסאונד נרשם כך - הודגמו גידי הBT, IST בהדיות ומהלך תקינים. לא הודגמו הסתיידויות. קרע גדול של גיד הST עם נוזל ותוכן בחלל הקרע. לא הודגם נוזל בבורסות. שינויים נווניים ב-A.C.J המרווח הפירקי שמור. האם תוכל להסביר לי על ההשלכות של תוצאות אלה? האם צריך לערוך ניתוח למצב של קרע גדול? תודה מראש, אפרת

אפרת שלום קרע גדול בגידי השרוול המסובב באדם מתחת לגיל 65-70 דורש תיקון ניתוחי אם מצבו הכללי מאפשר זאת. ולכן יש צורך בהערכת כירורג כתף לפני ההחלטה על הניתוח. בברכה דר' רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק