מיפוי עצם כל גופי -אבקש לקבל הסבר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

02/02/2010 | 15:46 | מאת: תודה

ממצאים:גיל 79 קיימת קליטה מוגברת, לא הומוגנית באספקט רדיאלי של שורש כף יד ימין ןעם קליטה מקדת בולטת יותר באזור מדור רדיו-קרפלי- גוש הידוע?שינויים ניוונים קשים? מצעים קורלציה קלינית והמשך בירור רדיולוגי של הממצא. קיימת קליטה מוגברת בעצמות טרסוס של כף רגל ימין , במדור מדיאלי ומדור פטלו-פמורלי של ברך ימין , באספקט מדדיאלי של ברך שמאל, קליטה מעט מוגברת בשורש כף יד שמאל ובמפרקים קטנים של אצבעות בשתי כפות הידיים, קליטות מוגברות בחוליות L1'L5-S1 בעמוד שדרה גבי עליון, קליטה מוגברת דיפוזית בכתף שמאל ואי סדירות קשה בקליטה בעמוד שדרה -כנראה שינויים ניוונים או דלקתיים.

בפורום הנוכחי אינני נוהג לתת הסבר על ממצאים של בדיקות דמות. הסבר כזה צריך להנתן ע"י הרופא שהמליץ על הבדיקה. הסיבה לכך שבדיקות דמות ברות כתוספת ולשם ברור מצב שנמצא בהערכה ראשונית של הרופא בבדיקה גופנית ואמורות לתת תשובות לשאלות שעלו בעקבות הבדיקה הגופנית. לכן אני ממליץ לפנות לרופא שהמליץ על הבדיקה והוא זה שיגיע לאבחנה בעקבות קבלת התוצאה.

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק