FRACTURE OF FREATER TUBEROSITY LT SHOULDER

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

31/08/2008 | 14:26 | מאת: תודה מראש לכל המשיבים

השבר באשה בת כ- 80 קובע ע"י מתלה , ניתנה פיזיותרפיה להפעלת הכתף , לפני מתן הפיזיותרפיה הצטברו נוזלים והתקבלה זריקה למפרק ( פעמיים בהפרשי זמן של מס' חודשים ) . כרגע עם הגבלה בתפקוד ( לא יכולה להרים את היד לגובה ...) ויש גם כאבים מהי המלצתכם הלא כירורגית לטיפול בבעיה זאת . נשמח להתעדכן בכל רעיון . בברכה

שלום רב שבר בגבשושית הגדולה של עצם הזרוע באזור הכתף בגיל 80 אכן בד"כ מטופל שמרנית( מתלה ולאחר מכן הפעלה). לזכור שבכל מקרה הגיל עצמו לא יקבע את צורת הטיפול אלא המצב הגופני הכללי. יכול להיות מצב ששבר מסוג זה עם קריטריטונית מתאימים בהקשר לצורתו יטופל בניתוח גם בגיל זה אם המצב הכללי מאפשר זאת. זמן החבור הצפוי בשברים אלה כשמטולים שמרנית יכול להיות ארוך מ6 חודשים. וגם לאחר שהשבר יתחבר אם קיימת תזוזה ניכרת בעמדתו יכולה להישאר הגבלה וכאבים בתנועות הכתף. במצב זה הטיפול יהיה ע"י פיסיותרפיה בלבד. זריקה לכתף לפני אחוי מלא של השבר לא מומלצת מכיוון שיכולה להפריע לתהליך האיחוי. בברכה דר' רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק