שבר בראש הרדיוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

30/08/2008 | 12:33 | מאת: יעלי

שלום, לאימי (בת 64) יש שבר בראש הרדיוס שלא גובס וקובע ע"י מתלה. במרפק יש שטף דם מאוד גדול ונפיחות משמעותית במרפק ובזרוע. האם זה מסוכן הנפיחות ושטף הדם? מה ניתן לעשות? קרח? הרטבות? מותר להזיז את היד? לא עדיף לגבס? תודה

יעלי שלום. שברים בראש הרדיוס יכולים להיות מסוגים שונים. אם השבר עם תזוזה מינימלית הוא בד"כ יטופל ע"י הפעלה מוקדמת של המרפק. אם השבר הור עם תזוזה משמעותית, ולכך יש קרטריונים ברורים, או שהוא מרוסק לחתיכות מרובות אז ניתן לשקול טיפול ניתוחי. כמו כן יש לוודא שאין פגיעות גרמיות נוספות באזור המרפק. מכך ברור שיש להתיחס לכל שבר במרפק על פי צורתו והטיפול יהיה בהתאם. שטף דם בשלבים ראשונים יטופל בקומפרסים עם קרח או קופרסים קרים. ההחלטה האם לשים קבוע גבס לתקופה קצרה גם כן קשורה לצורת השבר. לכן מומלץ מעקב צמוד של אורטופד בשברים מסוג זה. בברכה דר' רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק