שחיקת סחוס ודלקת בכתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

12/01/2010 | 10:57 | מאת: מירי

שלום, אני בת 68, סובלת מזה חודשים מכאבים בכתף שהחמירו לאחרונה. האבחנה שקיבלתי על ידי שני רופאים לאחר צילום כתף ו US הינה שחיקה של הסחוס שגורמת לדלקת בכתף (שינויים ארטרים ACJ בכתף). ההמלצה לטיפול היתה מעט שונה. רופא ראשון המליץ לי להזריק (בפעם השניה) זריקה בשם דפומדרול וכן לשקול זריקת HYLURONIC ACID (כרבולת?). בביקור אצל הרופא השני, הומלץ לי על זריקת דיפרוספן ואם לא יהיה שיפור לשקול ניתוח ארטוסקופי לכתף. אציין כי עברתי סדרת טיפולי פיזיוטרפיה שלא עזרו. מס' שאלות: 1. האם יש הבדל בין שני סוגי זריקות הקורטיזון? 2. האם זריקת הכרבולת יכולה לסייע במקרה כזה? 3. האם ניתן לבצע בדיקות נוספות (לדברי הרופאים MRI לא יתן מידע נוסף) לוודא אבחנה? 4. האם יש אלטרנטיבה טיפולית נוספת לפני ניתוח? תודה מירי

אם מקור הכאב הוא בACJ זריקת חומר סטרואידי, דפומדרול או דיפרוספן, יכולה לעזור ואם זה לא עוזר ניתן לשקול טיפול ניתוחי. טיפול פסיותרפי יכול לעזור גם כן. זריקת חומצה היאלורונית לא עוזרת במקרה של הפרעה בACJ. כל האמור נכון אם אכן האבחנה היא שמקור הכאב הוא בדלקת של ACJ.

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק