אי סדירות קלה בכתף ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

11/01/2010 | 22:06 | מאת: מתעניין

בן 38 .סובל מזה כשנה בכאבים בכתף ימין.הכאבים נמצאים כל הזמן כמעט ללא הפוגה. כאב ממוקם ב ACJ ומוחמר בעת נשיאת משקל או מתיחת היד לאחרו/למעלה .איני יכול לישון על צד ימין כלל. .בבדיקת אורטופד נמצא-"קשת טיפוסית מכאיבה".בבדיקות הדמיה -"אי סדירות קלה בכתף ימין.בבדיקת אולטרא סאונד נמצר כי הגידים במרקם תקין. בשלב ראשוני טופלתי בכ 3 זריקות קורטיזון בהטבה חלקית.אח"כ הרופא שלח אותי לפיזיוטרפיה.טיפלתי כ 2 חודשים בעיקר בגלים קצרים בהטבה נקודתית. בלבד.כעת החזירו אותי שוב לרופא להמשך בירור.שאלותי: 1..מה הכוונה/משמעות "אי סדירות קלה" והאם להערכתך זה יכול לגרום לכאב יחסית חזק ומתמשך בכתף.אנא הסבר האבחנה. 2.מה המלצתך המשך בירור רפואי ..? האם MRI בא בחשבון..? 3.מה השלב הבא בטיפול האם מרפאת כאב יכולה לעזור..? 4.האם להערכתך יש מקום לסוג טיפול נוסף לפני התערבות כירוגית..?

מושג " אי סדירות" צריך לבוא בסמיכות לאיבר שבו יש אי סדירות - וזה צריך לברר עם כותב פענוח הUS. באופן כללי יש סיבות רבות לכאבים בכתף. על הסיבות השכיחות והטיפול בהן תוכל לקורא באתר dr-rosenberg.co.il לא ניתן להבין בתאורך הנוכחי מהי סיבת הכאבים ולכן אני ממליץ לחזור לבדיקת אורטופד לצורך קביעת האבחנה. הטיפול יהי בהתאם לכך.

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק