קרע מלא בגיד SUBSCAPULARIS

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

11/01/2010 | 20:46 | מאת: סיגלית

לפני כ 10 שבועות שברתי את הGT של זרוע שמאל בתאונת אופניים. מקבלת טיפול פיזיותרפי מזה 6 שבועות, יש עדיין הגבלה בטווחי תנועה וחולשה ביד. מבדיקת US שערכתי היום התברר שיש קרע מלא עם מעט נוזל בגיד ה-SSC, הבנתי שזה די נדיר ובאמת לא מצאתי בפורומים מידע על קרע בגיד הזה. האם מומלץ לנתח את הגיד? האם תישאר לי הגבלה בכתף במידה ולא אעבור ניתוח? במידה ומומלץ לעבור ניתוח, האם יש טווח זמן מומלץ לביצועו? האם החלמה מניתוח כזה ארוכה ותדרוש שוב מנוחה ופיזיותרפיה? תודה סיגלית

קיום קרע בSSC הוא נדיר. לפני הדיון על הצורך בטיפול כדאי לבצע בדיקת MRI של הכתף אשר תתדגים במדויק האם הקרע אכן קיים ואם כן מהי צורתו וגודלו. רק עם קבלת ההערכה המדויקת ניתן יהיה לתכנן את המשך הטיפול.

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק