מיפוי עצם כל גופי סיבת ההפניה כאבים בידיים וכתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

03/01/2010 | 20:31 | מאת: דדי

ממצאים קיימת קליטה מוגברת ב-cmci בשתי הידיים בולטת יותר מימין במדור רדיו קרפלי מימין בטוברקול הגדול של הומרוס מימין (אנתזופתיה?)קליטה מוגברת דיפוזית בכתף משמאל ובברך שמאל.אין לראות קליטה פתולוגית בשאר השלד.ברצוני לדעת מה אומרת התשובה תודה מראש

בדיקת מפוי עצם כשלעצמה לא נותנת אבחנה על סוג הבעיה הקיימת, אם בכלל. צריך להתיחס למפוי עצם בקונקסט של הממתאים הגופניים, ולשם כך יש לפנות לבדיקה רפואית, ולאחר מכן בהתאם הממצאים בדרך כלל מבצעים בדיקות נוספות שיכולות להצביע על האבחנה. תמיד התהליך האבחנתי הוא משולב, כפי שתארתי כאן.

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק