מיפוי עצם כל גופי כולל ספקט ברכיים.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

30/12/2009 | 18:01 | מאת: מיכל

דר' רוזנברג שלום רב! בעלי כבן 45 , גבר בעל משקל עודף, אשר לאחרונה חש בכאבים עזים בברך שמאל. קשה לו מאוד לבצע פעולות כגון: הליכה,עליה/ירידה במדרגות... ממצאים בבדיקת מיפוי העצם : הדגשה בקליטה באזור ארטיקולרי מדיאלי בעיקר טיביאלי ברך שמאל. יכול להתאים לתהליך דלקתי ארטריטי עם חשד לפגיעה במניסקוס המדיאלי משמאל. אין לראות ממצאים חיוביים נוספים בברכיים. הדגשה קלה בקליטה באקרומיון דיסטלי כתף ימין. יכול להתאים לתהליך דלקתי ארטריטי. שאלותיי : 1. "... חשד לפגיעה במניסקוס..." ---> למה הכוונה? יהיה צורך בניתוח בשלב כלשהו ? ואם לא, יהיה צורך בקבלת תרופות לכל ימי חייו ? האם , בכלל, ניתן לרפא זאת באופן מוחלט? 2. "... הדגשה קלה בקליטה באקרומיון דיסטלי כתף ימין..." בעלי איננו סובל כלל מכאבים בכתף-האם יש כאן התחלה של דלקת מפרקים? האם יזדקק לתרופות כל ימי חייו? אודה למענה בהקדם.

מפוי עצם זוהי בדיקה אשר מראה שיש פעילות יתר באחד העצמות. הבדיקה הזאת לא מצביעה מהו טיב הבעיה ולכן אמורה להיות משולבת בבדיקה גופנית וגם בתוספת של בדיקות נוספות, למשל צלומי רנטגן מכוונים. ולכן רק ממפוי עצם לא ניתן לאבחן את מקור ההפרעה.

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק