אבקש לקבל חוו"ד והמשך טיפול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

30/12/2009 | 15:42 | מאת: חיים

Mri haim הבדיקה בוצעה בטכניקת fgre 3d ', fse ו-fse fat sat במישורים שונים. שריר וגיש הסופראספינטוס – גיד הסופראספינטוס מעובה עם אות פתולוגי בינוני בתוכו בערכי pd ו-t 2 לאורך כ- 2.5 ס"מ באספקט האנטריורי שלו יכול להתאים לטנדינופתיה. מודגם קרע full thickness באורך כ-1.5 ס"מ באספקט הפוסטריורי של הגיד עם הדגמה של מעבר נוזל מהמפרק הגלנוהומורלי לבורסות הסובאקרומיאלית והסובדלטואידית. נראית אטרופיה קלה בשריר הסופראספינטוס ללא הסננה שומנית בולטת. שריר וגיד האינפראספינטוס – בעלי עובי ואות תקינים. שריר וגיד הטרס מינור – בעלי עובי ואות תקינים שריר וגיד הסובסקפולריס – בעלי עובי ואות תקינים. השומן הסובאקרומיאלי והסובדלטואידי – מודגם נוזל בכמות גדולה בבורסות הסובסקפולרית והסובאקרומיאלית – בורסיטיס. גיד הביצפס – ממוקם במקומו התקין בתעלה. מודגמת טנדינופתיה של הגיד באזור ה-rotator cuff interval. סביב הגיד נראה נוזל בכמות גדולה – על רקע קשר אנטומי עם המפרק הגלנוהומורלי? על רק טנוסינוביטיס? הגלנואיד והלברום – מודגם פס של אות פתולוגי (נוזל) באספקט הפוסטרוסופריורי של הלברום היכול להתאים לקרע פסי. המבנה הגרמי של ראש ההומרוס – מודגמות שתי ציסטות צמודות סובקורטיקליות בקוטר עד כ-9מ"מ באספט הסופרולטרלי של ראש ההומרוס. המפרק האקרומיוקלויקולרי – לא הודגם ממצא פתולוגי. מודגם נוזל בכמות גדולה במפרק הגלנוהומרלי ובבורסה הסובסקפולרית – סינוביטיס? לסיכום 1. קרע full thickness באספקט הפוסטריורי של גיד הסופראספינטוס, עם הדגמה של מעבר נוזל מהמפרק הגלנוהומורלי לבורסות הסובאקרומיאלית והסובדלטואידית. 2. טנדיונופתיה באספקט האנטריורי של גיד הסופראספינטוס. 3.אטרופיה קלה של שריר הסופראספינטוס ללא הסננה שומנית משמעותית. 4. קרע פסי באספקט הפוסטרוסופריורי של הלברום כמתואר. 5. נוזל בכמות גדולה במפרק הגלנוהומרלי ובבורסה הסובסקפולרית – סינוביטיס ? 6. בורסיטיס סובאקרומיאלית וסובדלטואידית כמתואר. 7. שתי ציסטות צמודות סובקורטיקליות בקוטר עד כ-9 מ"מ באספק הסופרולטרלי של ראש ההומרוס. 8. נדינופתיה בגיד הביצפס באזור ה-rotator cuff interval עם נוזל סביב הגיד בכמות גדולה בתעלה הביציפיטלית – על רקע אנטומי הגלנוהומורלי ? על רקע טנוסינוביטיס?

02/01/2010 | 17:29 | מאת: חיים

שלום בהמשך למיכתבי הינני לציין כי אני בן 54. לפני כחצי שנה נפלתי מגובה ובלמתי עם הכתפיים כך שנחבלתי אבל עדיין לא הרגשתי הגבלה כפי שהמצב היום. לאחר כחודשיים התחלתי להרגיש כאבים חזקים והגבלת תנועה. חלק מהכאב שייכתי בתחילה לפעילות בחדר כושר אך כשלא יכולתי להזיז יותר את היד לגמרי הפנה אותי הרופא לפיזוטרפיה. עברתי טיפול של זריקת קורטיזאון וגם כדורים שונים אנטי דלקתיים אך עדיין נשארתי עם כאבים חזקים מאוד. כיום אני מטופל בנרות וולטרן שבזכותן אני יושן. מגבלת תנועה עדיין קיימת באופן משמעותי אך קצת פחות ממה שהיה בתחילת הפיזוטרפיה. אני יכול כרגע להרים את היד עד גובה הכתף ולא מעבר לזה. הבעיה היא הרמת דברים ( מדובר ביד ימין) והכאבים וכמובן חוזר היכולת לעבוד (עבדתי בחקלאות). מודה לך על עזרתך. לציין שבבית חולים נהריה מי שעושה ניתוחים הוא ד"ר וולפין מנהל המחלקה אך הפנו אותי דווקא לד"ר מוזס גבריאל. מה דעתך?

בגילך כשישנה עדות לקרע בגידי השרוול המסובב מומלץ לבצע תיקון ניתוחי, כמובן בהתאם למצבך הגופני הכללי. אני ממליץ לפנות לבדיקה לאורטופד העוסק בבעיות כתף אשר יוכל להסביר לך על הצפוי מהניתוח ולבדוק איזה טיפול מתאים לך. תוכל לקרוא על הקרעים בגידים בכתף והטיפולים לכך באתר dr-rosenberg.co.il

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק