כאבים בכתף כתוצאה ממשחק כדוריד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

29/12/2009 | 14:45 | מאת: עומר שמאי

עברתי בדיקת MRI ללא החומר המוזרק התוצאות הן: ארטרוגרפיה של כתף ימין \ שמאל MRI להלן ממצאי בדיקת הטכניקה: תחת שיקוף הוזרקו לתוך מפרק הכתף 15 סמ"ק של תמיסת 0.1 סמ"ק גדוליניום מהול ב -20 סמ"ק סליין . עם דיכוי שומן במישורים שונים כולל T2- ו T1 בוצעה בתהודות MRI- בדיקת ה .ABER בתנוחת התוויה קלינית : בירור כאבים. ממצאים: מודגם תקין. A/C - מפרק ה מודגם נוזל בכמות קטנה בבורסה הסוב-אקרומיאלית. הגידים המסובבים הודגמו תקינים. גיד הביצפס הודגם שמור. הלברום הודגם תקין. הרצועות הגלנו-הומרליות הודגמו תקינות. הקפסולה הודגמה שמורה. הודגמו אותות תקינים ממח העצם ללא עדות לשברים או בצקות. מודגם נוזל בכמות קטנה בבורסה הסוב-קורקואידית. סיכום : כמתואר. מזה אומר? האם בגלל שלא הוזרק החומר יכול להיות שלא רואם את כל התוצאות? תודה מראש,

תוצאות הMRI מצביעים על תהליך דלקתי באזור סובאקרומיאלי . מטרת הזרקת חומר ניגוד היא דווקא להדגיש את הבעיות שלא נראות בבדיקה ללא הזרקת חומר ניגוד

30/12/2009 | 15:10 | מאת: עומר ש

החומר לא הוזרק בגלל שאני אלרגי לחומר הכאבים החלו לאחר תחושה של פריקה ולאחר מכן חזרה של הכתף לאחר תנועה מעל גובה הכתף מידי פעם התחושה של פריקה וחזרה חזרה. בנוסף התנועה של היד לא חלקה ומדי פעם קליקים בכתף מה עושים והאם נוזלים בכתף זו התשובה הסופית? תודה מראש

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק