פריקות כתף חוזרות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

01/11/2009 | 01:01 | מאת: צחי

דוקטור שלום, בגיל 16 פרקתי את כתף ימין שלי, ומאז מדיי תקופה של כמה חודשים הייתי פורק את הכתף , סובל מכאבים עזים ולאחר כדקות ספורות הכתף הייתה חוזרת למקומה - הרגשה מקלה מאוד . פריקות הכתף האחרונות שלי היו בעת פעילות ספורטיביות, אני זוכר היטב שפרקתי את הכתף במהלך קפיצה לבריכה , תנועה חדה של יד ימין . בשבוע האחרון פרקתי את הכתף מייד לאחר שקמתי מהשינה בעודי במיטה, אינני יודע מדוע כי לא זכור לי שביצעתי פעולה כלשהיא שיכולה לגרום לפריקה. מה שיותר הפריע לי שהיום בבוקר קמתי שוב פעם לצלצול השעון המעורר ובשניה אחת פרקתי את הכתף שוב פעם, לאחר מספר דקות הכתף חזרה למקומה. מספר שאלות: 1. אני חושש ודואג שמצב הכתף מחמיר, האם יש סיבה לדאגה? 2. האם עליי לחזק את הכתף בדרך כלשהיא? אשמח להמלצתותיך 3. מדיי פעם אני מרגיש בשרירי הגוף מעין קפיצות של השריר , קראתי פעם באינטרנט שמדובר בחוסר של ויטמין כלשהוא ? האם יכול להיות שזו הסיבה לתופעה ? 4. האם פריקות הכתף שלי הינם תת פריקות או פריקות מלאות ? אני שואל משום שאני מרגיש כאבים עזים בעת הפריקה אך אינני יודע אם זוהי פריקת כתף מלאה כי לאחר מספר דקות הכתף חוזרת לבד למקומה ללא התערבות של אדם אחר. 5. בפריקת הכתף האחרונה שלי - היום סבלתי מכאבים משום שלקח זמן רב מדיי עד שהכתף חזרה למקומה, בדר"כ אני מנסה לעשות כל מיני תנועות עם היד כדי להחזיר אותה למקומה אך אינני יודע איך להחזירה למקום במהירות האפשרית, אשמח לקבל הנחיותך 6. האם במצב פריקת כתף נגרם נזק לרקמות\לעצמות או לכל דבר אחר ? אשמח לקבל תשובותייך תודה רבה ושבוע טוב

01/11/2009 | 01:08 | מאת: צחי

שכחתי לציין כי היום אני בן 22 בצבא המליצו לי על ניתוח אך משום שדאגתי וחששתי מהניתוח לא עשיתי אותו. השתחררתי מהצבא לפני כשבועיים . כמו כן קפיצות השרירים שהזכרתי קורות לעיתים ולא באופן קבוע אך בכל זאת רציתי לקבל דעתך בעניין. אשמח אם תגיב לשאלותיי תודה

בדיקת CT AERTHROGRAM של הכתף יכולה להצביע על מקור הבעיה ועל פי כך ניתן יהיה לתכנן את המשך הטיםול

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק