מרפק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

22/08/2008 | 00:21 | מאת: גיא

בחודשים האחרונים החל לי משהו מוזר במרפק, פעם בשבועיים בממוצע כשאני רוצה ליישר את מפרק המרפק הוא פיתאום לא מתיישר לגמרה לזווית של 180 מעלות, בערך בזווית של 140 מעלות מתחיל כאב ממש ממש חזק שמונע ממני בכלל לנסות וליישר אותו. ניסיתי ליישר בכל זאת למרות הכאב וחוץ מצעקת כאב המרפק עדיין לא התיישר. גיליתי שהדרך היחידה שפותרת ביעילות את הבעיה היא מתי שזה קורה לקפל מחדש את המרפק ואז כשאני פותח אותו מחדש הוא נפתח "כמו חדש" עד הפעם הבאה... רציתי לדעת האם יש לך מושג מה זה ומדוע זה קורה?

25/08/2008 | 07:06 | מאת: תמר

שלום גיא. אני מלמדת את שיטת פלדנקרייז. מנסיוני עתיר השנים נתקלתי לא אחת באותה תופעה שאתה מציין ואכן הפתרון שהצעתי לתלמידי הוא בדיוק מה שאתה עושה על מנת ל"שחזר" את הפעילות של המפרק. וההסבר לכך הוא הסבר קוגניטיבי: כשאתה עושה את התנועה בצורה מודעת - אתה מסתכל על המרפק, אתה עושה אותה באיטיות - יש לגוף אפשרות להערך מחדש לתנועה. הגוף מתארגן בצורה אחרת עם התנועה, לאור הנסיון המכאיב הקודם ומאחר ואתה מחפש את הפתרון לבעיתך. אני מציעה לך לנסות ולעשות את התנועה המודעת של קיפול המרפק באיטיות ובתשומת לב מדי יום ולראות איך זה משפיע על הכאבים. תמר

25/08/2008 | 12:35 | מאת: דר' רוזנברג

גיא שלום אתה מתאר מצב שיכול להגרם עקב קיום גוף חופשי בתוך המרפק. כשגוף חופשי ניכנס בין המשטחים המפרקיים הוא מונע החלקה תקינה שלהם ואז אתה לא מצליח לישר את המרפק. הגוף החופשי מסוג זה יכול להיות פיסת סחוס שניתקה מסיבה כלשהי מהמשטח המפרקי. כדי לגלות גוף חופשי בתוך המפרק יש לבצע בדיקת MRI ואם אכן הוא יתגלה יש להוציאו מהמפרק ע"י ניתוח בברכה דר' רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק