תוצאות אולטא סאונד כתפיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

27/10/2009 | 08:51 | מאת: ליה

שלום רב, להלן התשובות כתף ימין= גיד הביצפס הארוך תקין והמשכי, ללא נוזל במעטפת גיד הסובסקפולריס תקין המפרק האקרומיוקלווקולרי הרחבה קלה של שולי המפרק עם הד תוך מפרקי. גיד האינפרהספינטוס הסתיידות מגובשת בגודל 0.4 ס"מ בחלק הדיסטלי. המפרק הגלנוהומורלי אחורי ללא נוזל. גיד הסופרהספינטוס היסתיידות מגובשת באורך 0.44 ס"מ בחלק הדיסטלי. עיבוי כללי של הגיד הבורסה- פס נוזל עדין מעל ss כתף שמאל גיד הביצפס הארוך, תקין והמשכי ללא נוזל במעטפת גיד הסובסקלפוריס תקין המפרק האינפרהספינטוס הסתיידויות קטנות מפוזרות בחלק הדיסטלי. המפרק הגלנוהורמולי אחורי ללא נוזל גיד הסופררהספינטוס הסתיידויות בשלבי התגבשות בחלק הדיסטלי. הבורסה- ללא נוזל. אודה לך על חוות דעתך בנושא, היות ואני עוסקת בעבודתי כמעצבת שיער ומשתמשת הרבה בידיים, האם זה נובע מבריחת סידן? אני בת 53, הומלץ לי לקחת סידן למרות שאני גבולית, אבל בגלל בקע בסרעפת היה לי כמעט נקב בוושט. מה דעתך דוקטור? בעבר ביצעתי זריקה אחת בכתף ימין, והכאב חזר ממש מהר...ועכשיו יד שמאל מצטרפת. תודה .

לפי מכתבך נראה שמדובר בהסתיידויות בגידים בכתף. ראשית צריך לברר האם מקור הכאבים הוא אכן זה או האם יש בעיה אחרת או נוספת. לשם כך דרושה בדיקה גופנית של אורטופד העוסק בבעיות כתף ואולי אף בצוע בדיקות נוספות. לא ידוע על קשר בין נטילת סידן או ויטמין D להופעת הסתיידויות באזור הכתף

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק